230416 Bakkeveen Renado 4Het eerste elftal van voetbalvereniging Renado heeft zondagmiddag 16 april 2023 verdiend van Bakkeveen gewonnen. De thuiswedstrijd tegen de ploeg eerder dit seizoen werd destijds als vervelend ervaren: de Sint Nyksters verloren toen met 0–2. Dat zou “ons” toch nu niet weer overkomen?

Vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter bleek dat Renado de beter voetballende ploeg was. Echter, het betere voetbal eindigde (te) vaak in “breien” en in risicoloze passjes breed of achteruit. Als gevolg hiervan kon er niet of nauwelijks druk uitgeoefend worden op hun doel. En dan treedt natuurlijk de aloude voetbalwet in werking: als jij niet scoort, dan…’’. En inderdaad: uit een van de twee kansen die Bakkeveen voor rust wist te creëren viel de 1–0.

Na de rust lieten de mannen van Renado gelukkig wél zien waartoe zij in staat zijn. De beleving was een stuk beter en ze verdedigden feller dan in de eerste helft. Ze zochten daadwerkelijk meer naar mogelijkheden, in plaats van het balletje alleen maar breed te leggen. Al vrij rap leidde dit tot de 1–1. Hierna zag het voetbal vanuit Renado-zijde er steeds verzorgder uit, waardoor de 1–2 een kwestie van tijd werd.

Nadat de tweede goal viel was er toch weer iets van een terugslagje te bemerken. Renado werd wat makkelijker, en bij Bakkeveen was er weer iets meer hoop zichtbaar. Renado herpakte zich gelukkig op goede wijze en wist rond de tachtigste minuut zowel de 1–3 als de 1–4 te maken. Hiermee was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. De Sint Nyksters drongen nog wel iets aan, waardoor er nóg meer ruimte achter verdediging kwam te liggen, maar gescoord werd er niet meer. Derhalve: een prima overwinning voor de Sint Nykster mannen was het resultaat.

Gorredijk 2 - Renado 2 7-1
Renado 2 beleefde een iets mindere zondag. De spelers moesten in alle vroegte (volgens sommige spelers was het nog nacht toen ze vertrokken….) in Gorredijk 2 hun meerdere erkennen. Dankzij wat persoonlijke foutjes stond het al rap 4 – 0 voor de Gorredijksters. In het verloop van de wedstrijd wisten de gastheren naar een 7 – 1 overwinning uit te lopen.

Renado 3 – VWC 5-1
Renado 3 speelde thuis tegen VWC. De eerste helft was van beide kanten “slappe hap”, aldus aanwezige toeschouwers. De tweede helft bood aanmerkelijk meer actie en spektakel. Beide teams kregen vele kansen en de wedstrijd golfde op en neer. Renado wist vijf van de kansen te benutten, daar waar de gasten uit Munnikeburen er slechts eentje tegen de touwen wisten te werken. Een 5–1-overwinning was het resultaat.

Foto's: Renado

230416 Bakkeveen Renado 1230416 Bakkeveen Renado 2230416 Bakkeveen Renado 3230416 Bakkeveen Renado 5230416 Bakkeveen Renado 6230416 Bakkeveen Renado 7230416 Bakkeveen Renado 8230416 Bakkeveen Renado 9230416 Bakkeveen Renado 10230416 Bakkeveen Renado 11