De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230422 SintNyk badminton DoniahalHet toernooi met introducees van badmintonvereniging De Plúmkejeiers in Sint Nicolaasga heeft 24 deelnemers getrokken. In de Doniahal te St.Nyk werd het een een dag vol sportiviteit en gezelligheid waarbij mooie prijzen waren te verdelen. De sfeer was fantastisch en iedereen streed fanatiek, aldus de organisatoren. De koppels werden zo samengesteld dat er gelijkwaardige partijen ontstonden.

Uiteindelijk stonden er vier spelers in de finale. Lieneke van Kampen werd eerste bij de dames, Yvonne Brinksma eindigde als tweede. Pieter Mandemaker won bij de heren, Pieter Kraak werd tweede. De finalewedstrijd was bloedstollend en het niveau lag hoog. Het publiek werd getrakteerd op mooie rally's en knappe reddingen.

De prijsuitreiking was een feestelijke afsluiting van de dag. De winnaars werden in het zonnetje gezet en ontvingen mooie prijzen. Maar ook de verliezers van de finale gingen niet met lege handen naar huis. Rond 18.00 uur stond er heerlijke soep en broodjes klaar voor de deelnemers, waarna nog een aantal wedstrijden moesten worden gespeeld. Na afloop werd in de sporthalkantine nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Het badmintontoernooi met introducees was niet alleen leuk voor de deelnemers, maar ook voor de badmintonvereniging zelf. Het is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en de sport te promoten. Volgend jaar komt er zeker weer een editie, zo is afgesproken.

Nieuwe leden zijn welkom tijdens de vaste speelavond op de maandagavond vanaf 20.00 uur. Degene die zich nu aanmelden, spelen gratis mee tot het einde van dit seizoen, eind mei.

www.plumkejeiers.nl

De eerste-prijswinnaars Lieneke van Kampen en Pieter Mandemaker.230422 SintNyk badmintonwinnaars

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?