2804renedo  dtd 3 2 (8)In de voetbalwedstrijd Renado 1–DTD 1 op zondag 23 april 2023 deed de thuisploeg goede zaken. Tot de winterstop voerde Dronrijp de ranglijst in de derde klasse Noord 3B met ruime voorsprong aan.

Na de winterstop kende de ploeg een wat mindere fase en het team van De Trije Doarpen (DTD) uit Dronrijp een wat betere. Als gevolg daarvan was tot op één punt genaderd. We mogen er dientengevolge vanuit gaan dat zij gaan strijden voor het kampioenschap en dat DTD er dus vandaag alles aan zou doen om de drie punten te verdelen over ‘de trije doarpen’.

Renado stond er, voorafgaand aan deze wedstrijd, goed voor in de derde periode. Daarnaast heeft ook de ploeg nog punten nodig om degradatievoetbal te voorkomen. Voor Renado dus redenen genoeg om de punten in Sint Nyk te houden.

De Sint Nyksters kenden een droomstart. Al in de eerste minuut werd een goede, splijtende pass binnendoor gevolgd door het knullig tegen elkaar oplopen van twee DTD-verdedigers. Hierdoor kwam Martijn van der Heide in een 1-op-1-situatie ten opzichte van hun keeper te staan, en hij rondde met een beheerste schuiver af: 1 – 0!

Daarna, eerlijk is eerlijk, was DTD wel de bovenliggende partij. De spelers zaten er kort op en waren wat feller in de duels. Dat leidde in de 19e minuut tot de gelijkmaker. Een voorzet werd niet voldoende verdedigd en belandde via het voorhoofd van een van de DTD-aanvallers in het netje. In de 28e minuut werd een snelle uitval van hen gevolgd door geblunder aan de Sint Nykster zijde. De bal bleef liggen in plaats van te worden weg gerost en vervolgens door Dronrijp binnengeschoten. De 1–2 was daarmee een feit.

Na rust kantelde de wedstrijd. Renado herpakte zich prima en begon sterk aan de tweede helft. De duels werden weer gewonnen, en er werd (op de juiste wijze) wat agressiever gespeeld. Daarmee was de tweede helft voor de jonge selectie van Renado. In de 59e minuut voerde Renado een goedlopende aanval uit. De prima voorzet die daaruit volgde werd door Rick van Veen tegen de touwen gekopt, daarmee de gelijkmaker op het scorebord zettend. Hierna zocht Renado naar de winnende goal, en beperkte DTD zich tot tegenhouden. Dat laatste lukte nét niet helemaal. In de 74e minuut werd de doorgebroken Martijn van der Heide in de zestien meter gevloerd, wat DTD een rode kaart en een penalty tegen opleverde. Aanvoerder Frits de Jong schoot onberispelijk binnen: 3 – 2.

Het slotoffensiefje dat DTD er vervolgens nog uit gooide bleek eenvoudig te verdedigen door Renado, dat hiermee een prima zege boekte. In de derde periode staan “we” bovenaan, en dat willen we natuurlijk graag zo houden. Gebruik de tweede helft van deze wedstrijd als inspiratie mannen! Met de inzet en strijdlust zoals jullie die ingingen komt het zeker goed!

Het biertje en het broodje speenvarken smaakten na deze overwinning natuurlijk prima. Martin Absen en Minne Ringnalda: dank!

De wedstrijd Renado 2 – VC Tynwalden 2 werd, als gevolg van een tekort aan spelers bij de tegenpartij, uitgesteld.

Renado 3 speelde uit tegen SC Joure 4. Renado was vanaf het begin van de wedstrijd de betere partij, en dat uitte zich in een doelpuntrijke wedstrijd. Met maar liefst 1 – 6 werd er gewonnen. Prima resultaat mannen!

Tekst: Peter de Lange

2804renedo  dtd 3 2 (4)2804renedo  dtd 3 2 (5)2804renedo  dtd 3 2 (6)2804renedo  dtd 3 2 (9)2804renedo  dtd 3 2 (10)2804renedo  dtd 3 2 (12)2804renedo  dtd 3 2 (14)2804renedo  dtd 3 2 (15)

Archieffoto: De voetballers hadden een speenvarken als deze aan het spit na afloop van de wedstrijden zondagmiddag. (c) Noordoost.nlTerherne - Tien speenvarkens aan het spit tijdens een traditioneel Grieks paasfeest op de pier aan het Sneekermeer in Terherne. Gasten mochten zelf aan het spit draaien. De Griekse kok Jorgis Fragakis, die in het watersportdorp een klein afhaalrestaurant heeft, organiseerde voor een paar honderd mensen het paasfeest, zoals dat in zijn geboorteland wordt gevierd. Lamsvlees, tzatziki en allerlei andere Griekse gerechten stonden op het menu. Met zomerse temperaturen kon het feest op de pier niet meer stuk.