230429 Zeerobben VVI 2In de uitwedstrijd van het eerste elftal van VVI uit Idskenhuizen wist de ploeg een belangrijk punt binnen te halen tegen het hoger geplaatste Zeerobben uit Harlingen. Voor de neutrale toeschouwer was het genieten zaterdagmiddag in een zonnig Harlingen. Beide teams speelden tot de laatste seconde om te winnen en dat leverde een zeer boeiende wedstrijd op.

Zeerobben begon sterk aan de wedstrijd, had duidelijk een overwicht, maar VVI was gevaarlijk in de tegenstoot. Na een minuut of 20 was er meer evenwicht in de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen maar waren ook slordig in de afwerking. Pieter Wijnja gaf in de 37 minuut het goede voorbeeld en strafte een fout in de Zeerobben verdediging goed af: 0-1.

Na de rust gaf Zeerobben nog meer gas, kreeg weer kansen, raakte deze wedstrijd tweemaal de lat, maar wist maar steeds niet te scoren. VVI moest zich in deze fase van de wedstrijd beperken tot verdedigen, Kevin Meijer roste menig bal richting Franeker.

Hoewel VVI in de counter nog wel wat mogelijkheden kreeg, was het niet meer dan verdiend dat in de 83e minuut de gelijkmaker binnen werd gekopt. Hoewel daarna beide ploegen nog wat kansjes kregen was de 1-1 eind uitslag een terechte.

Een mooi punt voor VVI, dat aan het eind van de rit nog wel eens erg belangrijk zou kunnen zijn.

De volgende wedstrijd is op 13 mei 2023 thuis tegen Workum, aanvang 14.30 uur.