De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

20230520 HapkidoOase SintNicolaasga MartinZingel2 liggendDe dertienjarige Mare Westra en Jason Pries (20) van Hapkido De Oase uit Sint Nicolaasga hebben een eerste prijs op het onderdeel zelfverdediging op de German Open Hapkido Championship in Dortmund behaald. Met zo’n vijftien deelnemende landen en deelnemers uit de Verenigde Staten, Australië en Finland hebben zij in een zwaar en groot deelnemers veld de hoogste eer weten te behalen.

Met hun prestatie bewijst het duo tot de Europese top te behoren. Beiden werden in november 2023 ook al Open Europees kampioen. Leraar Martin Zingel die zelf ook als hoofdscheidsrechter aan dit kampioenschap mocht meewerken, zegt super trots op zijn leerlingen te zijn.

Onderscheiding
Tot zijn grote verrassing mocht Zingel (op de foto links) uit handen van de president van de Duitse bond, Volker Gößling, een speciale plaquette voor zijn verdiensten op Hapkido-gebied in ontvangst nemen. Zingel is in het bezit van onder andere zwarte band 8e dan Hapkido en Jiu-jitsu. Ook hij is directeur van de therapeutische zorginstelling De Oase in Follega, waar kinderen met een beperking terecht kunnen. Ook was Zingel een van de grootmeesters, die hier les mochten geven en waar ook weer Hapkido De Oase aan deelnam.

Foto: De Oase

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?