De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230601 Renado dames zaalkampioenHet eerste damesteam van voetbalvereniging Renado in Sint Nicolaasga is na de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen de dames van Zevenhuizen kampioen geworden. Daarmee was het kampioenschap een feit.

Voorafgaand aan deze wedstrijd hadden de St. Nyskter dames 27 punten weten te vergaren. Runner-up Futsal Marum dames 1 had er 23, maar die hadden nog twee wedstrijden tegoed. Marum won gisteravond met maar liefst 0 – 6, waardoor de ploeg op 26 punten kwam. De dames van Renado deden echter in hun thuiswedstrijd wat er van hen verwacht werd. Na een prima partij met 4–1-winst zetten zij hun puntentotaal op 30, en dat is voor Marum, met voor hen nog één wedstrijd te gaan, niet meer in te halen. Een prima prestatie van de dames, die na afloop dan ook flink gevierd werd.

In de Doniahal volgden de felicitaties en de bloemen. Later werd het meer dan terechte feestje nog even doorgevierd in café Het Wapen van Friesland. Aldaar werd onder grote hilariteit van alle aanwezigen de laatste “wedstrijdagressie” er uit gemept tegen de boksbal. Renado feliciteert de dames van harte met het behaalde kampioenschap en wenst hen veel succes bij het volgende seizoen. En voor de lezers en lezeressen: ga de dames eens een keer aanmoedigen! Over het algemeen spelen zij hun thuiswedstrijden op de woensdagavonden in de Doniahal.

Bij de foto:

Achter van links naar rechts Nienke Smink, Bernau Ferdinands, Froukje Annema, Nynke van der Goot, Dagmar Rozendal, Michelle Boonstra en Alice Zijlstra. Op de hurken van links naar rechts  Rian Brinksma, sponsor Guus Bax en Elske Knijn. En ontbrekend op deze foto maar wel spelers van dit team: Stefanie Kortenaar, Hanneke Hiemstra, Fenna Waterlander en Dagmar Bax.

Foto: Renado

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?