230604 Renadowedstrijd3De selectie van Renado 1, de bijbehorende staf en een flink aantal supporters togen zondag 4 juni 2023 naar De Wijk voor een wedstrijd in de nacompetitie tegen Wacker. Op een prachtig complex, en onder zonovergoten weersomstandigheden startte Renado goed. Het eerste kwartier was zonder meer voor de Sint Nyksters.

Al in de zevende minuut werd een veelbelovende aanval van Renado op redelijk brute wijze onderbroken. Daar waar alles en iedereen die Renado steunt om een penalty schreeuwde dacht de dienstdoende arbitster daar anders over… Doorspelen was haar beslissing. Binnen datzelfde kwartier volgde er nog een opgelegde kans voor Renado. Helaas voor ons wist de Wacker-keeper (Zal ik hem inkoppen….? Ja, ik doe het gewoon: die was dus echt wakker!) de 1 op 1 situatie in zijn voordeel te beslissen. En ja… dan treedt een oude voetbalwijsheid in werking. Als je zelf goed speelt, maar niet scoort…. Dan doet de tegenstander dat wel!

Dat bleek. Na 17 minuten spelen leidde een door Wacker goed, en snel, uitgevoerde counter tot een schuiver die doel trof. Daarmee stond de 1 – 0 voor de thuisploeg op het scorebord. Daarna bleef Renado weliswaar de meest aanvallende ploeg, maar ook Wacker kreeg kansen. Met voornoemde stand gingen de ploegen de rust in.

Na rust startte Renado zo mogelijk nog beter. In de eerste vijf minuten van de tweede helft kreeg Renado drie enorm goede kansen op de gelijkmaker. Helaas bleef die uit. Het aluminium werd wel een aantal malen geraakt, maar goed: dat telt niet. Wacker werd wel steeds meer achteruit gedrongen. Niettemin wisten zij er in de 67e minuut een messcherpe counter uit te gooien die wél doel trof. Daarmee stond de 2 – 0 op het bord. Wij waren dus beter, maar scoorden niet. Zij waren scherper in de counters, en wisten daaruit tweemaal te scoren. Dus dat mag effectief heten! Hierna zette Renado alles op alles om tóch nog voor de doelpunten te gaan. Offensieve wissels werden toegepast, maar het mocht niet meer baten. In de 90e minuut maakten zij er, en eerlijk is eerlijk: met een oogstrelend doelpunt, zelfs nog 3 – 0 van.

Positief punt: ondanks het verlies voetbalde Renado een puike partij, en er was van werkelijk alle spelers een goede inzet te zien. Men vocht voor en met elkaar, en het gros van de wedstrijd werd er verzorgd voetbal op de mat gelegd. Alleen de doelpunten ontbraken…. Dat is jammer. Want voetbaltechnisch waren we op zijn zachtst gezegd zéker niet de mindere. “Kansen zat, maar goals te weinig” is denk ik een goede samenvatting van deze wedstrijd.

Hiermee zit de nacompetitie er voor ons op. Rest mij om u allen, namens Renado, een fantastische zomer en een goede vakantie toe te wensen. Wij zien u begin volgend seizoen graag terug op de velden!

Tekst: Peter de Lange
Foto's: Renado