De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230607 Renado afscheidWatzeBilstra staf 1000Voetbalvereniging Renado heeft na de nacompetitiewedstrijd tegen Wacker afscheid genomen van keeperstrainer Watze Bilstra uit Langweer. Tenminste, hij doet het wat kalmer aan voor wat betreft het geven van keeperstraining, het deel uitmaken van de staf en het af en toe inspringen als grensrechter bij Renado 1.

Zijn enorme inzet was reden genoeg om hem onder het genot van een hapje en een drankje te bedanken voor zijn inspanningen. Tijdens de barbecue werd Watze Bilstra uitgebreid in het zonnetje gezet. Uit handen van Bernard Leenstra ontving hij een kleine attentie, hij werd vriendelijk toegesproken door de keepers en door zijn opvolger Germ Ligthart. Bilstra zei het zeer op prijs te stellen.

Ruim vijf jaar geleden begon de Langweerder met het geven van trainingen aan de keepers van Renado, op vrijwel hetzelfde moment dat Johan van Slooten hoofdtrainer werd. Vanaf datzelfde moment maakte hij ook deel uit van de staf en sprong vaak in als grensrechter. Als keeperstrainer ken ik Watze niet, maar als frequent toeschouwer bij Renado 1 ken ik hem als vlagger wel. En eerlijk is eerlijk: ik heb hem nooit op een onjuiste vlagbeslissing kunnen betrappen!

Watze Bilstra gaf in zijn slotwoord aan trots te zijn op de jonge spelersgroep van Renado 1. Uit de periode dat hij bij Renado begon zijn er nog maar drie of vier spelers over, ,,Kijk nu eens wat een prachtig en jeugdig vriendenteam staat. Dat is bijzonder, en dat moeten we koesteren”, aldus Watze Bilstra, ,,Hierin heeft ook de trainer Johan van Slooten een grote rol gespeeld. En dat is mooi om te zien te gebeuren”, constateerde hij, “Dit team heeft nog een mooie toekomst voor zich!”

Watze Bilstra heeft aangegeven Renado zeker nog van nabij te zullen blijven volgen. Vandaar het woord afscheid in de titel tussen aanhalingstekens. Je bent vanzelfsprekend van harte welkom kerel! Dank voor je inzet de afgelopen jaren, en voor je positieve bemoeienis!

Foto's Renado

230607 Renado afscheidWatzeBilstra BernardLeenstra 1000230607 Renado afscheidWatzeBilstra team 1000

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?