De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230611 VVI familiedag 5De traditionele afsluiting van het seizoen van voetbalvereniging VVI in Idskenhuizen, de familiedag, trof prachtig weer en een grote publieke belangstelling. Alle leden, vrijwilligers en aanhang konden na afloop met een tevreden gevoel de zomer in gaan.

De dag begon met in de ochtend een spelcircuit voor de RVLC jeugd van 12 tot 15 jaar. Met de door de businessclub gesponsorde attributen werd het een vrolijk en warm gebeuren, waarbij de vele ijsjes de nodige verkoeling brachten.

In de middag waren er voor de jongste jeugd diverse activiteiten en natuurlijk het mixtoernooi met deze keer maar liefst honderd deelnemers. Veel jeugd, maar ook vrouwen en spelers van de buren waren goed vertegenwoordigd.

De gehele dag was er voor jong en oud een kans om een mountainbike te winnen. Hiervoor moest je de bal proberen in een container te schieten. Een erg leuke attractie met twee hele blije winnaars: bij de jeugd Sem Hemminga en bij de senioren Sytse-Jan Veldman.

Na afloop was het tijd om afscheid te nemen maar ook om mensen in het zonnetje te zetten. Wietse Faber werd benoemd tot supporter van het jaar en kreeg daarvoor het shirt van zijn broer Eelke.

Erelid Geert Semplonius
Absoluut hoogtepunt was de benoeming van Geert Semplonius tot erelid. Iemand die zich al meer dan vijftig jaar inzet voor VVI. Er is eigenlijk niemand te bedenken, die zoveel voor VVI heeft betekend. De reactie van Semplonius was alleszeggend: " We dogge it mei ús allen".

Na de activiteiten was het tijd voor zang, dans, eten en drinken. Er werd veel water gedronken, maar aan het eind van de dag kwam de firma Bouwhuis geen extra voorraad water brengen.… Na de laatste ronde bleef het nog lang onrustig op de Stripe. Dit had ongetwijfeld te maken met de gelegenheidscamping op het b-veld en de XXL hottub die daar dit jaar kennelijk bij hoorde. Het bestuur wenst ,,iedereen een prachtige zomer toe en hopen jullie in augustus allemaal in gezondheid terug te zien........ bij VVI út Jiskenhuzen.’’

Foto's VVI

Topvrijwilliger Geert Semplonius - met de microfoon in de hand - is tot erelid van VVI benoemd.230611 VVI familiedag 3230611 VVI familiedag 1230611 VVI familiedag 2230611 VVI familiedag 4

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?