De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230615 Scharsterbrug obsDeBrege korfbalpaal 1000Leerlingen van openbare basisschool De Brêge in Scharsterbrug hebben vrijdagochtend 16 juni 2023 hun splinternieuwe korfbalpaal ingewijd. Ze deden dat met een fraaie worp, die in het echte korfbal niet zou misstaan. Veertien basisscholen in gemeente De Fryske Marren krijgen de mogelijkheid om op die manier kennis te maken met de sport. It Swannestee in Langweer en It Klimmerblêd in Sint Nicolaasga delen ook in de sportvreugde.

Het initiatief komt van de vier korfbalclubs in De Fryske Marren, die de basisschoolkinderen in beweging willen brengen. KC Harich, KV Lemmer, SC Joure en KV DTG hebben de handen daartoe ineen geslagen. Kinderen kunnen op interactieve wijze de beginselen van korfbal en de trucs van korfbalspelers uit hun buurt leren. De gemeente betaalt.

,,Bewegen is gezond en korfbal geeft kinderen een stevig sportief fundament. De jeugd ontwikkelt dankzij de snelle balsport een goede fijne en grove motoriek. Ook op sociaal vlak geeft het kinderen een boost, samenspelen is een must’’, aldus d einitiatiefnemers.

De clubs bieden de jeugd genoeg inspiratie om te sporten, aan de korfbalpalen hangen bordjes met een QR-code, die verwijzen naar filmpjes met korfbaloefeningen. De filmpjes zijn opgenomen door spelers en speelsters van Harich, Joure, Lemmer en Wijckel, kinderen kunnen daardoor video’s zien van korfbalspelers uit hun eigen regio. De scholen kunnen bij een van de vier clubs ook ook korfbalclinics volgen.

Foto: OBS De Brege

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?