De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230625 SintNyk tennistoernooi DoniawerstalDe tennissers van het jaarlijkse Doniawerstaltoernooi hebben dit weekend een verhit toernooi gespeeld. De tropische warmte noopte de spelers op de tweede dag extra vroeg te beginnen. Om acht uur zondagochtend werden de eerste wedstrijden al gespeeld. De eerste prijs ging naar (op de foto van links naar rechts) Duco Abma en Ingrid de Boer van De Skarslach, de tweede plek was voor Bernard Steneker en Catharina van den Berg van De Greensetters in Sint Nicolaasga.

Als gevolg van de tegenvallende belangstelling duur de het toernooi dit jaar twee in plaats van drie dagen. De tennisclubs in Langweer en Ouwsterhaule lukte het niet om spelers te leveren. In totaal drie teams van De Skarslacht in Scharsterbrug en vijf teams van De Greensetters in St. Nyk gingen in de mixdubbel de strijd met elkaar aan.

Het was een hete strijd. Letterlijk ook, want het begon zaterdag al in tropische warmte. Om 11.00 stapten de eerste spelers de baan op. Iedereen ging vol voor de winst, dus alle wedstrijden eindigden in een driesetter. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Om half zes was ook de laatste wedstrijd van de dag uitgespeeld en werden onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden nog even nabesproken. Ook werd zaterdag gelijk een tropenrooster ingesteld voor de zondag.

De start van de eerste wedstrijd om acht uur zondagochtend al om 8.00 uur leek vroeg, maar in de warmte was het nog wel te doen. Na de laatste poulewedstrijd volgden de kruisfinales. Na de finale ging de hapjespan aan voor broodjes hamburger en werden de prijzen die door Zee Tsiis uit Joure zijn gesponsord uitgereikt.

Foto: De Greensetters/De Skarslach

220625 SintNyk tennis Doniawerstaltoernooi c DeSkarslach

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?