De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

220702 Skutsjesilen SKS 75jaar LangwarderWielenHet Langweerder skûtsje is zaterdag 1 juli 2023 op een negende plek geëindigd in de strijd om de Frisobokaal. Schipper Harmen Brouwer en zijn bemanning zeilden op de Snitsermar met de andere SKS-skûtsjes in totaal twee wedstrijden. Het skûtsje van Akkrum won de Frisobokaal.
In de straffe wind op de Snitsermar moesten de SKS-skûtsjes direct vol aan de bak.

De strijd om de Friso bokaal vindt sinds 1985 om de drie jaar plaats. Dit jaar waren politici, ambtenaren en vertegenwoordigers uit het culturele- en bedrijfsleven uitgenodigd. Op het Langweerder skûtsje zeilde onder andere Stef Avezaat mee. Hij nam onlangs afscheid als directeur van schouwburg De Lawei in Drachten en is lid van de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media.

Foto: archief De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?