wwi waldeIDSKENHUIZEN - VVI heeft in de thuiswedstrijd tegen de Wâlde de eerste overwinning te pakken. In een enerverende wedstrijd werden de mannen uit Oudega met 2 - 1 verslagen. VVI speelde in de eerste thuiswedstrijd niet in het bekende oranje tenue maar in het blauwe uitshirt. Een speler van VVI is kleurenblind en kan het geel niet onderscheiden van oranje. De Wâlde speelt in geel en dan kan het best lastig zijn als je oranje niet van geel kan onderscheiden.

In de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd met voor beide teams kleine kansen. Veel gevaar bracht het niet voor het doel van VVI met Jelle Jelsma als vervanger van Jan Dick Piersma. De van de A-junioren overgekomen keeper maakt in het thuisduel een verdienstelijk debuut.

Na de pauze een aanvallend De Wâlde, die met counters begon aan te dringen. De scheidsrechter zag een overtreding op een VVI-speler over het hoofd en uit de counter kwamen de gasten op 0-1. Trainer  Andre Semplonius bracht met wissels meer aanval in het spel van VVI. Ook het talrijke publiek begonzich te roeren wat effect had op de spelers  Na een overtreding van een De Wâlde verdediger in het strafschotgebied bracht Ronald de Jong van 11 meter de stand op 1- 1. Dezelfde speler bracht VVI op voorsprong toen hij een voorzet van invaller Johannes Kuperus in de tachtigste minuut onhoudbaar inschoot. De thuisploeg kreeg nog enkele kansen, maar het elftal uit Idskenhuizen wist niet meer te scoren. Desalniettemin werd met luid gejuich uit de hoek van de Harde Kern de verdiende overwinning gevierd.