De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230803 JelleenMachteldvanderKooiJelle van der Kooi uit Sint Nicolaasga is de nieuwe kampioen in het klavertje drie-rijden Fries ras. ,,Dit is een dikke boppeslach”, tekent verslaggever Johanna Faber in de Leeuwarder Courant op uit de mond van de Sint Nykster paardenliefhebber. Die was hoorbaar emotioneel nadat het jurykoppel hem aanwees tot nieuwe kampioen bij het klavertje drie-rijden Fries ras.

Op het concours in Norg, zes dagen eerder, werd ook een klavertje drie-rubriek verreden. Toen ging Feike Holtrop er met de winst vandoor. Hij was in Buitenpost vooraf dan ook een grote kanshebber. En dat wist Jelle van der Kooi ook: ,,Ik bin hjir fan ’e moarn hinne riden en ik hie it foar mysels in bytsje berekkene. Ik wist dat ik goeie tsjinstanners hie. Dat is ek moai want dat hâldt dy skerp. Us tariedings wiene goed, we hiene genôch grooms en ik hie alles moai op maat en it fielde goed. Ik tocht: no moat Feike syn bêst dwaan en de oaren ek. Want it sit der miskien wol yn.” De rijder uit Sint Nicolaasga bewees zijn gelijk.

Voor de familie Van der Kooi is dit het tweede hoogtepunt in korte tijd, want op het concours in Norg won echtgenote Mechteld van der Kooi met Tjitte VDK al het kampioenschap in de vrouwenklasse. ,,Ik ha ferline jier sels ek kampioen west mei Tjitte’’, zei Jelle van der Kooi. ,,Dat wie yn de ereklasse yn Tolbert. En no mei ik dizze titel winne. Dit is echt fantastysk. We hawwe op it stuit de hynders hiel bêst yn kondysje en it betrouwen is der wer.” De kersverse winnaar wil een poging wagen alle kampioenstitels die er zijn, op een dag te bemachtigen. Een begin heeft hij nu in ieder geval.

Lees meer - achter een betaalmuur - op deze link.

Archieffoto: De Zakenman

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?