De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

230805 Grou SKS SkutsjeLangwar 1000Met een plekje vooraan in het middenveld ging het Langweerder skûtsje in de eerste wedstrijd om het SKS-kampioenschap voortvarend van start. Op de Pikmar bij Grou kregen Harmen Brouwer en zijn mede-schippers direct met twee valse starts te maken, een draaiende wind, dikke vlagen en heel veel regen. Grou nam na de derde start de koppositie in en liet die niet meer los. Vlak erachter lag Earnewâld.

Gaandeweg de wedstrijden kwamen de middenmoot en het achterveld steeds dichter bij elkaar. In alle drukte verloor het Langweerder skûtsje op de smalle Tynje door windschiftingen twee plaatsen en ging van de 7e naar de 9e plek.

De wind nam toe en een zware windvlaag zorgde ervoor dat het Heerenveense skûtsje omsloeg, zonder ernstige gevolgen. De regen viel op een gegeven moment met bakken uit de lucht. Ook was er bliksem in de lucht, waardoor de wedstrijd noodgedwongen eerder werd beëindigd.
Langweer eindigde op de negende plek. Alle bemanningsleden van de Jonge Jan waren drijfnat en blij dat deze wedstrijd voorbij was.

De Veenhoop afgelast
De wedstrijd om het SKS-kampioenschap bij De Veenhoop op maandag 7 augustus is afgelast. De weersverwachting voorspelde een windkracht van 5 Beaufort met vlagen van 6 en 7. In het palaver kregen de schippers te horen dat om 13.00 het besluit zou worden genomen over het al of niet doorgaan van deze wedstrijd. Om veiligheidsredenen werd de wedstrijd in De Veenhoop definitief afgelast. De skûtsjes halen de wedstrijd in op dinsdag 15 augustus op het Hegemermar. De vloot vertrok direct daarna naar Earnewâld om het beste (lig)plekje te bemachtigen. Daar wordt dinsdag de derde wedstrijd gezeild.

Foto: Promofotos.nl

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?