De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

150913 Wielerronde Runtsje tsjukemar amateursECHTENERBRUG - Stichting Wieler Promotie Olympia organiseerde zaterdag samen met de Oranjevereniging Echten-Delfstrahuizen e.o. voor de eerste keer de wielerwedstrijd Rûntsje Tsjûkemar. Rotterdammer Casper van Wijck van RWC Ahoy bleek de sterkste amateur na een koers van 120 kilometer.

Ruim negentig wielrenners stonden aan de start bij deze nieuwe koers, die tegelijk met de dorpsfeesten in Echtenerbrug werden georganiseerd. Start en finish waren ter hoogte van de feesttent. De route ging onder andere door Ouwsterhaule, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga en Doniaga. Door de afstand en de wind werd het een uitputtingsslag. Uiteindelijk reed een kwartet wielrenners voor het peloton uit dat uitgedund was tot dertig man. In de eindsprint bleef Casper van Wijck Sierd Steigenga en Jan Terpstra voor.

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?