230923 FVC VVI

Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen toog voetbalbvereniging VVI uit Idskenhuizen naar Leeuwarden waar gespeeld moest worden tegen FVC. Een club, die over is gekomen van de zondagcompetitie en daarom het - volgens VVI - waardeloze aanvangstijdstip van 17.00 uur heeft bedacht voor de thuiswedstrijden.

VVI begon goed aan de wedstrijd, was minimaal gelijkwaardig en kreeg in de eerste helft drie behoorlijke kansen, omdat Giedo de Weerd steeds zijn tegenstander te snel af was. Helaas leverde dit geen doelpunten op en was de ruststand derhalve 0-0.

Na rust scoorde FVC eigenlijk uit het niets de 1- 0. Gelukkig duurde het niet lang voordat Rutger Portena de verdiende gelijkmaker maakte. Daarna waren er kansen voor beide teams maar het leek op een gelijkspel uit te draaien. Helaas wees de scheidsrechter in blessuretijd naar de stip en gaf de thuisclub een penalty tot grote woede van heel VVI. Na veel gedoe en een rode kaart voor Gerrit de Vries voor protesteren, bleef de FVC-speler rustig en scoorde de 2-1. Dat het daarna ook nog 3-1 werd, was alleen voor de statistieken.

Een onverdiende nederlaag voor de mannen uit Idskenhuizen. Volgende week spelen ze thuis tegen SC Berlikum. Aanvang 14.30 uur