240923Renaddo Friesland 2 0 18De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2023/2024 speelde Renado 1 tegen het uit Leeuwarden afkomstige Friesland 1. Het zonnetje scheen, een aangename temperatuur, een goede grasmat, veel supporters, kortom: een prima voetbaldag.

Renado startte sterk. Het team speelde verzorgd voetbal en speelde vooruit. De mannen stonden goed en uit alles bleek dat de inzet er was om deze pot tot een goed einde te brengen. Dat leidde ertoe dat Renado, zeker in de eerste helft, de bovenliggende partij was.

Nadat er al enkele kansjes waren gemist kopte Frits de Jong, hoog boven de rest uitgesprongen, op fraaie wijze een corner binnen. Ook daarna hield Renado het betere van het spel. Het team bleef dreigend. Vlak voor rust wist Martijn de score na een prima en vooral snel uitgevoerde aanval de score te verdubbelen. Hij tekende voor de 2 – 0. Met die stand op het scorebord werd er gerust.

Na rust kwam Friesland iets beter uit de startblokken dan dat zij de eerste helft deden. Tegelijkertijd liet Renado de teugels, die zij in de eerste helft zo strak in handen hadden, ietwat vieren. Als gevolg daarvan kreeg Friesland in de tweede helft wel wat kansjes. Daartegenover stond dat ook Renado kansjes (wat zeg ik….; zelfs een tweetal ENORME kansen) kreeg. Beide keepers deden in de tweede helft wat zij in de regel moeten doen: ballen tegenhouden. En dat deden ze beiden goed. De tweede helft eindigde dientengevolge in 0 – 0. Hiermee heeft Renado haar eerste drie punten binnen. En als de mannen zo blijven voetballen als ze met name in de eerste helft deden, dan volgen er vanzelf meer punten!

Foto's: De Zakenman

240923Renaddo Friesland 2 0 1240923Renaddo Friesland 2 0 6240923Renaddo Friesland 2 0 9240923Renaddo Friesland 2 0 10240923Renaddo Friesland 2 0 12240923Renaddo Friesland 2 0 13240923Renaddo Friesland 2 0 14240923Renaddo Friesland 2 0 16