C1 10 2023 dtd renado 1 36 11

Uw verslaggever had het gisteren druk….

Renado 1 speelde uit tegen DTD (Cornjum), Renado 2 toog naar Havelte en Renado 3 speelde thuis tegen SC Joure. Op alle drie de velden bleek genoeg te gebeuren, dus de aandacht moest behoorlijk worden verdeeld.

Renado 1 startte de wedstrijd goed, eigenlijk min of meer op dezelfde wijze als waarop de eerste competitiewedstrijd vorige week werd gestart. Het eerste kwartier was Renado de bovenliggende partij. Dat leidde tot een paar kansjes, maar nog niet tot doelpunten. Echter, na dat eerste kwartier werd Renado ietwat slordiger. Men leed wat meer balverlies, zocht wat te vaak te snel naar de lange bal en de steekpassjes kwamen niet meer aan. DTD putte hieruit moed, en kwam daardoor niet alleen wat beter in het spel, maar kreeg ook de betere kansen. Vlak voor rust liep Martijn (die overigens op alles loopt…. Dikke prima!) op een “vrijwel onmogelijke diepe bal”. De keeper van DTD en Martijn kwamen vrijwel tegelijk bij die bal. Martijn wist de bal net wat eerder te beroeren, waardoor hij de keeper kon omspelen. Die zag zich genoodzaakt om Martijn onreglementair te stoppen, en dat betekende een penalty voor Renado. Deze werd door Siebren prima binnen geschoten. De 0 – 1 ruststand was hiermee een feit.

Na rust kwam Renado nauwkeuriger en feller uit de kleedkamer. Men kreeg weer het betere van het spel. Op een gegeven moment werd Stefan op de rand 16 aangespeeld. Hij nam de bal aan, draait vrij en schiet de halve volley verwoestend binnen. Renado leidt hierdoor met een comfortabele 0 – 2 voorsprong. Toch sloop er weer een beetje onoplettendheid in deze jonge ploeg. Als gevolg hiervan moest een corner worden weggegeven, die door DTD knap werd ingekopt. Ondanks dat Renado, zeker in de tweede helft, het betere van het spel had werd het daardoor toch nog wat spannend. Tot de 89e minuut. Net als voor rust loopt Martijn weer op een diepe bal, omspeelt de keeper en wordt weer aangetikt. Wederom een (terechte) penalty voor Renado. Ditmaal schoot Frits deze onberispelijk binnen, waardoor de 1 – 3 zege een feit werd.

Opgemerkt moet worden dat het collectief goed stond, dat men voor elkaar wilde werken, dat de beleving top was, en dat het inbrengen van drie invallers op geen enkele manier invloed had op de prestaties! Daarvoor alle hulde mannen.

Renado 2 kwam in Havelte op een 2 – 0 achterstand. Toch waren ze niet minder, en volgens de leiding was ook na deze achterstand “nog alles mogelijk”. Welnu, dat bleek! Renado 2 begon langzaam maar zeker hun eigen spelletje te spelen. En daar hadden de Havelter tegenstanders geen antwoord op. Met een 2 – 3 overwinning togen de Sint Nyksters richting het eigen dorp.

Tot slot Renado 3. Zij speelden thuis tegen SC Joure. Deze wedstrijd vat ik samen als het “duel van de gemiste kansen”. Renado won uiteindelijk met 3 – 2. Maar eerlijk is eerlijk: van alle 180 kansen die Renado 3 kreeg waren de 3 kansen die tot een doelpunt leidden het lastigst…. De overige 177 kansen waren, zeker naar mening van de stuurlui die aan wal staan, aanmerkelijk makkelijker te verzilveren….

In ieder geval: Renado 1, 2 en 3 hebben elk 2 competitiewedstrijden achter de rug. En elk 2 competitiewedstrijden gewonnen! Dat mag met recht een start heten mannen! Hou dit vol, dan beleven we een prachtig seizoen!

1 10 2023 dtd renado 1 36 51 10 2023 dtd renado 1 36 61 10 2023 dtd renado 1 36 71 10 2023 dtd renado 1 36 81 10 2023 dtd renado 1 36 91 10 2023 dtd renado 1 36 10