8102023 renado oerteterp 1 1 6SINT NICOLAASGA- Zondag 8 oktober stond de thuiswedstrijd tussen Renado 1 en Oerterp 1 op het programma. Beide clubs brachten nogal wat supporters op de been, dus het was gezellig druk op het sportpark. De twee ploegen hadden er, zo bleek na de openingshymne van de dienstdoende scheidsrechter, zin in. In de eerste drie minuten kregen zowel Renado als Oerterp elk een enorme kans om de score te openen.

Het spel golfde in die beginfase op en neer. Tot de 14e minuut. Na een razendsnelle en goed uitgevoerde counter werd Menno prima vrij gespeeld, en middels een lage diagonale schuiver schoot hij de bal, via de binnenkant van de verre paal, uiterst beheerst binnen: 1 – 0.

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat Oerterp daarna het betere van het spel kreeg. In de 24e minuut leidde dat tot een uitval, waarbij de aanvaller van hen blijkbaar onreglementair gestuit werd door onze doelman. De keeper geel, en een penalty voor hen. Die werd onberispelijk binnen geschoten, waardoor de 1 – 1 op het bord verscheen. Tot aan de rust was Oerterp net ietsje beter, en her en der vooral slimmer dan wij. Aan onze kant was het net wat te slordig, passjes kwamen niet of verkeerd aan, en het leek wel alsof er wat onrust in het team sloop. Met 1 – 1 werd er gerust.

Na rust was in eerste instantie hetzelfde beeld zichtbaar. Zij ietsje effectiever, wij ietsje slordiger en wat te gehaast. In de 55e minuut leidde dat tot een tegengoal die terecht wegens buitenspel werd afgekeurd. In de slotfase trok Renado het initiatief weer wat meer naar zich toe. Men kreeg toch een aantal “goede” kansen, maar het doelpunt viel niet. Tot de 85e minuut. Renado wist de 2 – 1 te bewerkstelligen, en de scheidsrechter kende het doelpunt toe. De grensrechter van Oerterp vlagde niet voor een overtreding. Tóch keurde de scheidsrechter het doelpunt even later, op basis van protesten van spelers (!!!!) alsnog af……. En terwijl de Renado-spelers het doelpunt nog vierden nam de tegenstander de hen toegekende vrije trap. Een onbegrijpelijke situatie. In de laatste minuten van de wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning. Sterker nog…. In de 90e minuut scoorde Oerterp nog een doelpunt ook! Gelukkig voor ons, en wat minder voor hen, werd ook dat doelpunt afgekeurd. Daarmee eindigde deze wedstrijd in 1 – 1. Drie gespeeld, zeven punten. Een prima start van het seizoen mannen!

8102023 renado oerteterp 1 1 38102023 renado oerteterp 1 1 48102023 renado oerteterp 1 1 58102023 renado oerteterp 1 1 68102023 renado oerteterp 1 1 78102023 renado oerteterp 1 1 88102023 renado oerteterp 1 1 98102023 renado oerteterp 1 1 108102023 renado oerteterp 1 1 118102023 renado oerteterp 1 1 128102023 renado oerteterp 1 1 138102023 renado oerteterp 1 1 14