DSN VV LangweerLANGWEER – VV Langweer heeft afgelopen zondag koploper VV Lemmer op een gelijkspel weten te houden. Het elftal van Germ Huitema, dat voorlopig nog worstelt in de onderste regionen van de kelderklasse, had recht op meer dan de 2-2 eindstand.

Nog voor de meeste toeschouwers het door hadden lag de bal al bij de tegenstander in het net. Sander Drost schoot de bal in de vijfde minuut tegen de touwen. Lemmer leek aangeslagen. Hessel Zijlstra werd binnen de zestien meter gevloerd na een eentweetje tussen hem en Sander Drost. Pieter Bloemendaal faalde vervolgens niet vanaf elf meter: 2-0, met nog maar twaalf minuten gespeeld. De rest van de eerste helft kleurde vooral geel en er werd minder gevoetbald. 2-0 was dus ook de tussenstand bij de rust.

De wedstrijd verhardde en dat viel uiteindelijk niet de kant van Langweer op. De frustratie richtte zich met name op de grensrechter. In de 51ste minuut veroorzaakte Bas Bloemendal een penalty, waardoor VV Lemmer weer terug in de wedstrijd kwam. Langweer kreeg vervolgens kansen, maar het was Lemmer dat een kwartier voor tijd de stand gelijk trekt. Een corner vliegt over keeper Watze Bilstra in het doel.

Langweer maakte vervolgens de meeste aanspraak op de overwinning, maar het was de keeper van Lemmer die zich onderscheidde. Na het eindsignaal stond de 2-2 eindstand op het scorebord.

(Foto: VV Langweer)