29 102023 rena de blesse 2 1 2 SINT NICOLAASGA - Zondag 29 oktober stond voor Renado 1 de thuiswedstrijd tegen De Blesse op het programma. Een “oude bekende”, om het maar eens zo uit te drukken. Immers: zij hebben enige tijd in de vierde, en zelfs in de vijfde klasse gespeeld. Inmiddels is De Blesse weer aanbeland in de derde klasse. Renado startte de competitie voortvarend, met 3 overwinningen en een gelijk spel. De Blesse kende een iets mindere start met 2 gelijke spelen en 2 nederlagen.

De openingsfase van deze wedstrijd was voor Renado. Dat resulteerde in de dertiende minuut in een prima aanval, die echter ietwat te gehaast over geschoten werd. Daarna zakte het niveau. De Renado-mannen werden wat slordiger in de passing, ballen werden niet of nauwelijks heroverd na balverlies, en men kwam overal nét een stapje te laat. Als gevolg hiervan kreeg De Blesse wat meer de overhand. Zij waren net ietsje feller, en hadden ook fysiek iets meer in de welbekende melk te brokkelen. In de zestiende minuut leidde dat tot hun eerste, overtuigende aanval. Deze werd nog door de Renado doelman op uitstekende wijze gepareerd. In de 38e minuut moest de Renado-defensie echter wel buigen voor een aanval van De Blesse. Een snel uitgevoerde counter werd, eerlijk is eerlijk, op prima wijze binnengeschoten. Daardoor gingen de mannen met een 0 – 1 achterstand aan de thee.

De tweede helft kende vanuit Renado eenzelfde spelbeeld. Voordeel voor “ons” was dat De Blesse het ook wat liet lopen. De wedstrijd werd er dientengevolge niet fraaier op. Pluspunt was dat Renado, ook al liep het niet altijd even lekker en was het niet altijd even oogstrelend, er wel voor bleef gaan. Dat leidde tot een tweetal snelle uitvallen, die beide doeltreffend werden afgerond. In de 69e minuut was Menno de afmaker van een rap uitgevoerde counter, en 6 minuten later was Siebren (na een net zo rap uitgevoerde aanval) de doelpuntenmaker. Hiermee werd de achterstand omgebogen in een 2 – 1 voorsprong. De Blesse kwam er ook nog wel een paar keer uit, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. Hiermee kende deze wedstrijd een winnaar, die nét wat gelukkiger was dan de verliezer.

De positivo in mij zegt: qua uitvoering deze wedstrijd maar snel vergeten. Maar dat deze jonge selectie in staat is om ook zo’n soort wedstrijd winnend af te sluiten is het vermelden méér dan waard. Dat is een prima prestatie mannen! Dus hou dat vast.

Renado 2 toog op diezelfde zondag naar Pesse. Ook dat werd een wedstrijd om snel te vergeten. De Renado-brigade kwam nog wel op een 0 – 1 voorsprong, maar daarna liet men het (ondanks een aantal 123% kansen….) helemaal lopen. Wellicht was de zaterdagavondbesteding daar debet aan… In ieder geval verloor men met 4 – 2, waar het echt met een overwinning van het veld had kunnen lopen.

Tot slot Renado 3. Zij speelden uit, in en tegen Lemmer. Helaas waren ook zij niet bij machte om de punten mee terug te nemen. Want ook daar stond na 90 minuten een 4 – 2 stand op het bord.

29 102023 rena de blesse 2 1 129 102023 rena de blesse 2 1 229 102023 rena de blesse 2 1 329 102023 rena de blesse 2 1 429 102023 rena de blesse 2 1 529 102023 rena de blesse 2 1 629 102023 rena de blesse 2 1 729 102023 rena de blesse 2 1 829 102023 rena de blesse 2 1 929 102023 rena de blesse 2 1 10

Voor Renado 2 en 3: volgende week beter mannen!