In de belangrijke uitwedstrijd tegen VV Heerenveen 1 is VVI 1 er niet in geslaagd om de 9e plaats vast te houden. Onder grote publieke belangstelling, waarvan driekwart VVI-aanhang, traden de ploegen aan op het gras van Skoatterwâld in Heerenveen.

Al snel bleek dat VVI deze middag niet veel te vertellen had tegen de beter spelende thuisploeg. Na een minuut of vijftien kwam Heerenveen via een redelijk makkelijk gegeven penalty op 1-0. In de 30e minuut kwam VVI op 1-1 door een vrije trap van Kevin Meijer waarop de Heerenveen keeper totaal niet reageerde. Tussendoor zorgde keeper Jelle Jelsma er met een aantal uitstekende reddingen voor dat de ploegen met 1-1 de rust in gingen.

Na de thee een zelfde beeld. VV Heerenveen was sterker en VVI onmachtig. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de thuisploeg op 2-1 kwam na een minuut of zestig. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd moest VVI meer risico nemen met extra spitsen en achterin 1 op 1. Logischer wijs geef je dan meer ruimte weg en daar maakte de thuisploeg al snel gebruik van en counterde snel naar een 3-1 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Voor VVI rest nu niets anders dan de herkansing. De ploeg begint met een thuiswedstrijd zaterdag 1 juni 2024 tegen Rijperkerk uit Ryptsjerk een periodekampioen uit de derde klasse B. Aanvang 14.30 uur. Ook dan rekenen de spelers weer op de massale steun van het trouwe VVI-publiek.