De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Tegen zijn eigen verwachting in heeft Meine Woudstra uit Sint Nicolaasga zijn Nederlands kampioenstitel tuigen met vierspan op het Concours Hippique in Buitenpost geprolongeerd. Dorpsgenoot Jelle van der Kooi zat hem woensdag 7 augustus 2024 dicht op de hielen, maar kwam net kort en eindigde op de tweede plaats. Woudstra reed met zijn drie zelf gefokte Friezen (Beant, Wabe en debutant Marten) en de merrie Zafirah voor de Victoriawagen naar de eerste plek.

Jelle van der Kooi had twee eigen Friese hengsten voor de koets, Falko VDK en Vincent VDK, die met de geleende Hylke fan Bokkum en Max fan Bokkum van eigenaar Bauke de Boer uit Nes bij Akkrum het heel goed deden. De Vereniging Het Friesche Tuigpaard maakte er in Buitenpost weer een fraai concours van.

In de limietklasse om de Provinsje Fryslân-prijs eindigde Meine Woudstra met Wabe in Buitenpost op een achtste plaats. Linda Wester uit Tjerkgaast koerste in de Ereklasse met HovenierWester Ferre naar een tweede plek in de ranglijst. In de damesklasse won Maud Gerding uit Sint Nyk met Falko VDK de strijd. Linda Wester eindigde daar met haar Ferre op de derde plek. In de categorie Tweespannen pakte Jelle van der Kooi met Folko VDK en Hylke van Bokkum de vierde plek.

In de Young Riders-competitie wist Samantha de Jong uit Sint Nicolaasga met Vincent VDK de tweede plek te bezetten. Britt Ballast uit Sint Nyk eindigde met Olle VDK op de achtste plek.

Archieffoto: Byldbrêge Menno Dijkstra

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?