De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Leslie Agricola (35) uit Scharsterbrug heeft op het Concours Hippique in Rijs een nieuw Fries kostuum gewonnen. Het gaat om de cultuurhistorische stimuleringsprijs, die aangeboden werd door de gemeente De Fryske Marren. Insteek van de prijs, die voor het eerst in binnen de comp[etitie voor de damesklasse beschikbaar werd gesteld, is om het Fries kostum te promototen.

De paardenhoudster en rijdster uit Scharsterbrug was bijzonder in haar nopjes met deze prijs, vertelt ze aan de Balkster Courant. Ze heeft namelijk nog geen Fries kostuum. Bovendien wordt het voor haar op maat gemaakt. De outfit is nodig om in de Friese rubrieken voor de sjees uit te kunnen komen. De rijdster, die in het dagelijks leven bij FrieslandCampina in Workum werkt, heeft overigens ook nog geen sjees.

Om voor de prijs in aanmerking te kunnen komen, moest ze zaterdag in de damesklasse aantreden. Maar hoe doe je dat als je geen kostuum en sjees hebt? Van Margriet Griffioen en Gert van Dijkhuizen uit Follega leende ze een kostuum en de sjees. Van Sonja van der Meer (de bruid van de boerenbruiloft in Joure) mocht ze de mutsspelden lenen en een zweep kreeg ze in bruikleen van Jelle en Mechteld van der Kooi uit Sint Nicolaasga.

Illustratie uit Jouster Courant

 

 

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?