De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

Het eerste elftal van voetbalvereniging Renado uit Sint Nyk trad zondag 6 oktober 2024 aan tegen THOR 1 uit Lippenhuizen. Al snel bleek dat Renado een maatje te groot was voor deze tegenstander. Vanaf het begin speelde Renado verzorgd voetbal en bouwde vanuit de achterste linie met combinatievoetbal op. THOR stelde daar “de lange bal” tegenover.

Voor het duo centrale verdedigers van Renado, Frits de Jong en Jetze Zijlstra, leverden die lange ballen geen problemen op. Sterker nog, als gevolg van het feit dat THOR het middenveld vaak oversloeg kon Jetze Zijlstra met grote regelmaat “instappen”, waardoor er op het middenveld een “man meer situatie” kon worden gecreëerd. Al na een minuut of acht leidde dat tot het eerste succes van deze middag. Een rap uitgevoerde aanval over links resulteerde in een fraaie voorzet van Leon Pot, die minstens net zo fraai tegendraads werd binnen gekopt door Sander Smeding. Hij zette hiermee de 0 – 1 op het bord.

Ook hierna bleef Renado goed combineren. Na pakweg dertig minuten kwam Siebren Zijlstra goed door, en wist op beheerste wijze de 0 – 2 te bewerkstelligen. De laatste tien minuten van de eerste helft kwam ook THOR wat beter in de wedstrijd, waardoor die wat meer in evenwicht leek. Ik zeg bewust leek, want dat duurde tot de rust. Direct na rust werd een snelle aanval van Renado over rechts onreglementair onderbroken, en dat leverde een vrije trap op de rand zestien op. Siebren schoot deze keihard langs de muur, hun keeper wist nog even redding te brengen maar moest wel een rebound weggeven. En die was voor Menno Hartlief: 0 – 3.

Daarna was het tijd om de wisselspelers in te brengen zodat iedereen aan spelen toe zou komen. Bij het eerste wisselmoment werden Leon en Sander gewisseld voor Timo de Jong en Guus Bax, bij het tweede wisselmoment verlieten Menno en Harrie van der Werf het veld, zij werden vervangen door Rody de Wolff en Luke Postma.

Het spel leed er absoluut niet onder. In de laatste tien minuten van de wedstrijd wisten zowel Timo (0 – 4) als Guus (0 – 5) het vijandelijke net te vinden. Opgemerkt moet worden dat beide keepers (zowel die van THOR als die van Renado) een dijk van een wedstrijd speelden. De keeper van THOR wist te verhinderen dat de score nog hoger zou oplopen, en Pieter de Vries wist met prachtige reflexen te voorkomen dat de drie kansen díe THOR kreeg tot doelpunten zouden leiden.

Smetje op de wedstrijd werd gevormd door het gedrag van de Thor-spits. Agressief doorlopen op keeper Pieter leverde hem geel op, het doorschoppen op een op de grond liggende Jetze had zijn tweede moeten zijn. Helaas belandde die gele kaart na de (overigens meer dan begrijpelijke) reactie van Jetze bij hem in plaats van bij die spits. Samengevat: prima overwinning, vijf doelpunten voor, vijf verschillende doelpuntenmakers, en nul tegen!

- De wedstrijd van Renado 2 werd uitgesteld.

- Renado 3 trad thuis aan tegen Langezwaag 3. Ook hier gold dat Renado eigenlijk een maatje (of twee) te groot was voor deze tegenstander. In een vermakelijke wedstrijd (althans: voor de Renado-aanhangers) won het derde met maar liefst 7 – 0. Man-of-the-match van deze wedstrijd werd Allard.Fledderus, hij wist maar liefst vier maal te scoren!

• Zondag 13 oktober 2024 - Na afloop van de wedstrijden het jaarlijkse OKTOBERFEST in de kantine.
  • Maandag 4 november 2024 organiseert vv Renado haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV).

Archieffoto: De Zakenman

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?