Renado 1 speelde zondag 13 oktober 2024 thuis tegen VWC 1. Het eerste deel van deze wedstrijd was vanuit Renado perspectief gezien wat “te tam”. De tegenstander leek er wat feller op te zitten, en dat werd niet altijd even fel beantwoord. Een ander woord wat mij te binnen schoot was “onnauwkeurigheid”.

Passjes kwamen lang niet altijd aan, zeker in de aanval, en dat betekende dat men achter de bal aan moest rennen in plaats van de bal zelf te hebben. Daartegenover stond dat VWC ook niet de sterren van de spreekwoordelijke hemel speelde. Niettemin: in de 14e minuut kregen zij, als gevolg van een ongelukkige handsbal (in tegenstelling tot de situatie bij R2 was deze wél in de 16 meter), een penalty mee. Deze werd omgezet in een doelpunt, waardoor zij met 0 – 1 leidden.

In de 25e minuut kreeg VWC wederom een reuzekans. Een aanval van hen leidde tot een 1 op 1 situatie tegen keeper Pieter de Vries (overigens wederom hulde voor hem, hij stond bij de wedstrijd van Renado 2 ook al op het hok), maar hun spits schoot veel te gehaast naast. In de 40e minuut konden wij, als toeschouwers, dan eindelijk de eerste knappe aanval van Renado aanschouwen. Sander Smeding was het eindstation van deze aanval, en hij schoof beheerst de gelijkmaker binnen. Met 1 – 1 werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

De tweede helft kwam Renado gelukkig ietsje feller uit de kleedkamer, en direct werd het voetbal ook wat beter. Renado kreeg wat meer de overhand, en het voetbal speelde zich meer en meer op hun helft af. In de 61e minuut leidde dat tot de voorsprong. Wederom Sander pikte de bal op uit een ouderwetse scrimmage voor hun doel, en schoof op prima wijze de 2 – 1 tegen de touwen. VWC kwam er hierna nog eenmaal gevaarlijk uit (73e minuut), maar Pieter redde prima op deze spaarzame aanval.

Daarna kreeg Renado nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat gebeurde nog eenmaal. In de 80e minuut ging invaller Reinout Krikke prachtig door over links. Zij lage strakke voorzet, vanaf de achterlijn gegeven, werd door mede-invaller Timo de Jong op waarde geschat: hij tikte de 3 – 1 binnen. Hiermee werd de eindstand bepaald. Vier wedstrijden gespeeld, en twaalf punten. Een prima start van het seizoen heren. Ik hoef het waarschijnlijk niet te zeggen… Maar hou dit vol!

Renado-RKO 1- 3
Renado 3 speelde zondag 13 oktober 2024 de uitwedstrijd tegen RKO af te werken. Eerlijk is eerlijk, over deze wedstrijd heb ik niet heel veel te melden. Ik weet dat Renado daar met 4 – 1 verloor. Maar over de wedstrijd zelf heb ik verder geen informatie. Dus of het een terechte nederlaag was, of een geflatteerde… Ik durf het niet te zeggen.

Gorredijk 2-Renado 2 1-2
Renado 2 speelde zo’n bneetje middernacht (aanvang 10:00 uur, volgens mij is het dan nog niet eens licht!!!) uit tegen Gorredijk 2. In deze wedstrijd speelde Renado 2 twee goede kwartieren: het eerste kwartier van de eerste helft, en het eerste kwartier van de tweede helft. Voor de rest was het een wat rommelige wedstrijd, en de dienstdoende scheidsrechter rommelde even hard mee.

Voor rust wist Hedzer de Vries er met een prachtige knal (loeistrak in de kruising) 0 – 1 van te maken. Direct na rust kreeg Renado een cadeautje van de scheidsrechter: een Gorredijk-speler maakte op pakweg een metertje of twee buiten hun strafschopgebied hands. Dit werd door de leidsman bestraft met een penalty, die door Rick van Veen onberispelijk werd binnengeschoten: 0 – 2. Wellicht dat de scheidsrechter toen toch heel even dacht: dit was niet mijn verstandigste beslissing ooit…. En wellicht was dat de reden dat ook Gorredijk een hoogst twijfelachtige penalty kreeg toebedeeld. Ook die werd binnengeschoten, en daarmee stond de (naar later bleek eind-) stand van 1 – 2 op het bord. Wederom een overwinning voor de mannen van It Twadde, weliswaar niet overtuigend, maar ook deze staat genoteerd!

Tekst: Peter de Lange
Archieffoto: Yvonne Bijma