De volleybaldames van Het Wapen van Friesland SNVV dames 1 speelden op zaterdag 19 oktober 2024 de derde competitiewedstrijd. Tegenstander VC Bolsward dames 2 ging met vijf punten weer naar huis.

Na een fanatieke trainingsweek startten de dames en trainers/coaches hun wedstrijddag bij de hoofdsponsor, Het Wapen van Friesland. Daar stond een lunch voor ze klaar. Na de gezamenlijke maaltijd was het tijd voor het maken van de nieuwe teamfoto’s. Vervolgens maakte het team zich op voor een spannende pot tegen het tweede damesteam van VC Bolsward.

Beide teams begonnen sterk aan de eerste set. Het ging dan ook lang gelijk op, maar de dames uit Sint Nyk trokken met een eindstand van 22-25 aan het kortste eind.

Ook de tweede set waren de teams aan elkaar gewaagd. Met een kleine voorsprong halverwege de set was er veel rust in de ploeg. Maar het lukte SNVV niet om zichzelf te belonen en eindigde een tweede verloren set in 23-25. Om de winst in Sint Nyk te houden, moesten de volgende drie sets gewonnen worden. De dames waren gebrand, maar ondanks het nette spel was VC Bolsward dames 2 in vier sets te sterk. Set drie en vier werden verloren met 20-25 en 21-25.

De bank werd tijdens de wedstrijd ook deze week weer versterkt door de mini’s van de week. Maar ondanks de goede support van Jurrit Noppert en Else Brinksma bleven er geen punten in Sint Nyk.

• Op zaterdag 9 november 2024 reizen de dames af naar Sneek voor de vierde competitiewedstrijd tegen VC Sneek Dames 4.