Zowel het eerste als het tweede elftal van voetbalvereniging Renado uit Sint Niciolaasga hebben dit weekend de koppositie kunnen pakken. Renado 1 verschalkte in een uitwedstrijd de altijd stugge tegenstand Oldemarkt met 0-3. Renado 2 was dank zij een ‘plan D’ te sterk voor Mildam. De vierde overwinning op rij eindigde met 3-0.

Zondag 20 oktober ontving Renado 3 Aengwirden 3. Achteraf kunnen we constateren dat Renado vandaag niet haar beste wedstrijd van dit seizoen speelde. En dat was jammer. Hoewel ik niet durf te beweren dat er een overwinning in had gezeten, denk ik wel dat er tegen deze tegenstander meer mogelijk was geweest. Echter, daar waar Renado het (te ?) vaak zocht in oplossingen waarbij vooral de lange bal werd gehanteerd, daar bleven zij het voetballend proberen. En dat bleek effectiever: zowel in de eerste helft als in de tweede helft wisten zij eenmaal te scoren. Wederom achteraf gezien was deze 0 – 2 nederlaag op basis van het vertoonde spel dus wel logisch, maar niet nodig geweest.

De spelers van Renado 2 waren de gastheren voor de mannen van Mildam 2. Renado startte sterk. Al in de vijfde minuut schoot Henno Hogeling na een vloeiende aanval over links verraderlijk op het doel van de tegenstander. De keeper redde in eerste instantie knap, maar moest wel een rebound weggeven. Deze werd vanaf de zestienmeterlijn op prachtige wijze (in één keer vanuit de lucht vol op de pantoffel genomen) binnengeschoten door Rody de Wolff. Daarna zakte het spel van Renado helemaal in. Sterker nog, de rest van de eerste helft kregen ze geen kans meer. Mildam kreeg meer en meer de overhand, en van hun zijde leidde dat wel tot enkele kansen.

In de rust besloot de staf om het toch “iets anders neer te zetten”. Plan A werd plan D, en dat wierp zijn vruchten af. Renado kreeg weer de overhand. Dat leidde tot nog twee doelpunten. In de 60e minuut werd een goede aanval over meerdere schrijven beloond door Aron de Vries. In de 73e minuut werd een door Rody genomen vrije trap beheerst binnen getikt door de bij de tweede paal opkomende Rick van Veen. Een 3–0-overwinning, de vierde overwinning uit vier wedstrijden, en daarmee de koppositie op de ranglijst innemend. Dikke prima!

Tot slot Renado 1. Zij togen 20 oktober naar Oldemarkt. Helaas kon uw verslaggever niet bij deze wedstrijd aanwezig zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat Oldemarkt een stugge tegenstander is. Van horen zeggen weet ik dat zij over een hobbelig veld beschikken. Goed voetbal spelen op zo’n veld en tegen zo’n tegenstander werd daarmee dus zo goed als onmogelijk. Dan komt het dus aan op strijd leveren. Gelukkig wisten de Renado-mannen hier goed mee om te gaan. In de 35e minuut leidde de strijd tot Renado’s eerste doelpunt van deze middag. Reinout Krikke maakte deze openingstreffer.

Pas tegen het einde van de wedstrijd wist Renado de stand wat op te voeren. In de 86e minuut scoorde Siebren Zijlstra door de rebound van een gemiste penalty binnen te schieten. En in de 90e minuut maakte Sander Smeding er nog 0 – 3 van. Hiermee behaalde Renado 1 de vijfde overwinning uit evenzovele wedstrijden. Omdat medekoploper Mildam met maar liefst 1 – 4 verloor van Geel Wit (beiden geduchte tegenstanders, die aangegeven hebben dit seizoen voor promotie te willen gaan) bezet Renado momenteel de eerste plaats van de ranglijst: vijf gespeeld, vijf gewonnen!

Archieffoto: Yvonne Bijma