LANGWEER - Alles draait bij de zevende editie van de Priuwke Dagen, die vrijdag en zaterdag in Langweer plaatsvinden, om de Griene Tsiis van de Heidepleats in Sint Nicolaasga. Ieder jaar wordt er voor het evenement gekozen voor een Fries streekproduct, waar iedere horecazaak een gerechtje van maakt.
Bezoekers kopen een stempelkaart. Bij de zeven deelnemende etablissementen hebben de koks zich uitgeleefd op een gerecht gebaseerd op Griene Tsiis. De bijzondere groene kleur van de kaas kent een historische achtergrond. Er wordt gedacht dat Fryske Nageltsiis vroeger met peterseliesap op smaak werd gebracht. Dit veroorzaakt de groene kleur. De Heidepleats in Sint Nyk maakt de kaas tegenwoordig met karwij en peterselie en heeft een romige smaak.
Brasserie Anders is één van de deelnemers aan de Priuwke Dagen. Daar wordt een knoflooksoep met lente ui en ravioli van Griene Tsiis geserveerd.