Menu

zoeken

180302 pruiwke deiDe twaalfde editie van de Priuwkedagen in Langweer komend weekend is volledig uitverkocht. ,,Wij verwachten dit weekend driehonderd mensen in het pittoreske Langweer’’, vertellen Homme Bosma en Anne Zwigt van restaurant Noflik by Zwigt & Bosma. Ze organiseren de proeverijdagen samen met zes andere horecazaken.

De Priuwkedagen zijn al dertien jaar lang een begrip in Langweer. De koks gebruiken elke keer hetzelfde hoofdproduct en dat is dit jaar de shiitake. Deelnemers kunnen de eetbare paddestoel in alle zeven horecazaken van Langweer in alle variaties proeven. Op elke locatie staat een gerechtje voor ze klaar. ,,Dat wordt dus smullen.’’ Eerder konden de gasten gerechten met waldbeantsjes, het Friberne varkensvlees, de Riperkrite kaas, Fries suikerbrood, de Kollumer Zoete Erwt, het Fries Veenweidevlees, griene tsiis, Langwarder droge worst en Us Heitbier proeven.

Deelnemers zijn Eetcafé het Wapen van Langweer, Noflik by Zwigt & Bosma, Brasserie AnderS, Restaurant ‘t Jagertje, Eetcafé De Drie Zwaantjes, Cafétaria-IJssalon ‘t Hoekje en Restaurant-Pizzeria La Buona Cucina.

Archieffoto van d ePriuwkedagen edities 2018 en 2019: De Zakenman

230219 priuwje dei 1

 



Help De Zakenman en DeSintNykster!

Fijn dat je onze berichten op DeSintNykster.nl en in De Zakenman leest! Houd beide unieke nieuwsmedia in de lucht en betaal een jaarlijkse bijdrage als Vriend van DeSintNykster.nl en De Zakenman.

Ja, ik word Vriend!