De lancering van de vernieuwde menukaart voor de herfst en winter van eetboerderij Blaauwpleats in Sint Nyk is aan een grondige test voorafgegaan. Onder leiding van leermeester Robin Luttikhuis hielden de medewerkers een ‘proefkokerij’. Zowel de bediening als de keukenbrigade werden daarvoor ingezet.
Om te beginnen kregen de medewerkers in de bediening een uitgebreide uitleg over de menukaart voor het nieuwe winterseizoen en ook over de nieuwe wijnen. Luttikhuis: ,,Zo weten ze precies wat ze verkopen. De herfst-/winterkaart hebben we met veel plezier in elkaar gezet. Daarbij maken we gebruik van nieuwe gerechten met een winters tintje, zoals een wisselende stoofpot en een mixed grill met vis, varken, kip en rund’’.
Het keukenteam ging ‘s ochtends enthousiast aan de slag met alle nieuwe gerechten en dat ,,werden daadwerkelijk mooie plaatjes’’. Het team van de bediening kwam in de middag de gerechten keuren en kreeg een uitgebreide vragenlijst over de nieuwe gerechten en wijnen, die ze moesten beantwoorden. ,,Een dikke pluim voor de medewerkers, want ze wisten alle vragen te beantwoorden.’’
Reden voor het organiseren van de proefkokerij is om de medewerkers kennis te laten maken met de nieuwe producten en de kaart op gedegen wijze bij de gasten te introduceren. ,,Het was een waar feest voor de smaakpapillen en goed voor de teambuilding'', aldus Luttikhuis.
- Eetboerderij de Blaauwpleats
Langwarderdyk 6
8521NE Sint Nicolaasga - www.deblaauwpleats.nl
Foto's: Eetboerderij Blaauwpleats