De beste worstmaker én de beste traiteur van de drie noordelijke provincies. Sjouke Bouma en zijn medewerkers van Tres Vers in Sint Nicolaasga sleepten de beide kampioenstitels tijdens de jaarlijkse vakwedstrijd in de wacht. In totaal 170 slagers en traiteurs uit heel Nederland deden aan de vakwedstrijden, waarvan maandagavond 20 januari 2025 de prijsuitreiking in Vianen was.
,,It allermoaiste is dat se dy in dei fan te foaren opbelje mei de fraach om safolle produkten klear te meitsjen, dy’t se dan de oare moarns ophelje’’, vertelt een uiterst opgetogen Sjouke Bouma, ,,It giet om deselde produkten, dy’t altiten by ús yn de winkel lizze en de klanten dus ek krije. Dêr wurdst op beoardield’’. Voor de vakwedstrijd van 2025 lagen negen worsten klaar en acht traiteurproducten, zoals maaltijdcomponenten en verschillende hapjes en lekkernijen, die vlak voor gebruik in de magnetron opgewarmd kunnen worden.
Extra bijzonder voor Bouma is dat hij als enige in Nederland genomineerd was voor zowel de categorie worst als die voor de traiteur-producten.
Verhuizing
De verhuizing van Tres Vers van de Gaastweg naar het centraal gelegen voormalige hotel Het Witte Huis aan Het Plein in Sint Nyk heeft in de eerste 2,5 maand al positief uitgepakt, vertelt Sjouke Bouma. De winkel trekt nieuwe klanten. ,,Der binne toeristen by, dy’t hjir al tweintich jier yn it doarp komme, mar ús op de Gaastwei noch nea sjoen hiene. It pân wêr’t wy no sitte leit sa sintraal, kinst der oan trije kant by del en is net te missen. In skitterende sichtlokaasje, it kin net moaier.’’
Foto: Byldbrêge/Menno Dijkstra