SINT NICOLAASGA - De keuken van zorgcentrum Doniahiem in Sint Nicolaasga heeft van Veiligvoedsel.nl het rapportcijfer 9,4 gekregen voor het naleven van de veiligheidseisen voor het bewaren en bereiden van voedsel. De keukens van zorggroep Hof en Hiem scoren sowieso goed cijfers. De gemiddelde beoordeling komt op een 9,2 uit.
Het levert Hof en Hiem meteen een nominatie op voor de Voedselveilig.nl Award, in de categorie 'Beste Zorggroep'. Veiligvoedsel.nl is een bedrijf dat al ruim tien jaar organisaties certificeert die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen omtrent het bewaren en bereiden van voedsel. Hof en Hiem behaalde het certificaat al in 2008, met voor alle locaties uitstekende rapportcijfers. Zo kreeg Doniahiem een 9,2. Daarmee was Hof en Hiem de eerste zorggroep in Nederland die binnen vijf maanden met alle locaties tegelijkertijd en met een 8,8, het hoogste gemiddelde eindcijfer, het keurmerk behaalde.
Dat de kwaliteit zelfs nog meer is verbeterd, vervult Eddie Hilarius, die de keukenbrigades van Hof en Hiem leidt, met trots. ,,Het bewaken van de voedselveiligheid en de voortgang behouden is topsport. De medewerkers zien het behalen van goede resultaten elke dag weer als een mooie uitdaging. Dat deze inspanningen nu weer gewaardeerd worden met een nominatie voor 'Beste Zorggroep' is een opsteker."
De winnaar wordt op 28 januari tijdens het Nationaal Congres Veilig Voedsel in het Miele Experience Center in Vianen bekendgemaakt. Naast Hof en Hiem zijn uit Friesland ook zorggroep Liante en de ziekenhuizen in Drachten, Heerenveen en Sneek voor een prijs genomineerd.
(Foto: Hof en Hiem)