De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

151105 Bartele SantemaZakenman Bartele Santema viert zijn vijftigste verjaardag met een bijzonder festival in Langweer. Zijn grote liefde voor Jakarta staat van 21 tot en met 24 juli centraal.

Om zijn kinderen in een gezonde en veilige omgeving op te laten groeien besloot Santema twee jaar geleden naar Langweer te verhuizen. Hij heeft in 25 jaar in Jakarta enkele bedrijven, vooral op het gebied van horeca, opgebouwd.

Om de vrienden uit Indonesië en de rest van de wereld kennis te laten maken met Langweer, bedacht hij het festival. Inmiddels staan er al tweehonderd namen op de gastenlijst.

Bartele Santema heeft samen met Langweerders Michiel Egeler, oud-inwoner van Jakarta, en voormalig reisgenoot Albert van der Helm een afwisselende programma samengesteld. De gasten gaan golven, voetballen, een bootreis maken, gezamenlijk ontbijten, een pubquiz doen en een hashrun afleggen. Daarnaast is er een Pasar Festival en live-muziek in de cafés van Langweer.

De ijsbaan in Langweer wordt bovendien als festival ingericht. Het optreden van de Indonesische Beatles is de hoofdact. De artiesten worden speciaal voor het festival ingevlogen. Het terrein is voor iedereen toegankelijk en er wordt geen entree geheven.

Lees ook: Wrâldman fynt rêst yn Langwar

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?