De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

29082021 canmping blaauw 5SINT NICOLAASGA  - Ruim zestig campinggasten met een stacaravan op Camping Blaauw gaven gehoor aan de oproep van de werkgroep die de massale protesten coördineren en actie willen ondernemen om het besluit van ontruiming aan te vechten.  Onder hen ook de familie Ten Dam die ruim vijftig jaar op de camping Blaauw staat en nu ook moet vertrekken.

De avond werd in de winkel van Bakkerij Breimer in Joure gehouden. De familie heeft zelf ook een stacaravan op de camping staan. De avond stond onderleiding van Tjitte Noppert en Leon Leemans die samen met nog een vijftal campinggasten het initiatief hebben genomen. De actiegroep is opgestart na de mail van de nieuwe eigenaren Hendrik-Jan Mensing en Philip van Zuylen. De initiatiefnemers zijn verbaasd over de nieuwe plannen van de camping. 

Inmiddels is er contact gezocht met het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van gemeente De Fryske Marren. Beiden zijn niet op de hoogte gebracht van de plannen van de nieuwe eigenaren. Een bestemmingsplan uit 2015 geeft ook geen echte houvast om de plannen te keren. Ook de nieuwe Visie Recreatie en Toerisme van de gemeente laat nog steeds op zich wachten en kan daar dan ook nog niet aan worden getoetst.

In de mail van de vorige eigenaar wordt volgens de actiegroep gesproken over de middel en lange termijn, terwijl later over de korte termijn wordt gesproken. Dat geeft de nodige verwarring. Het eerste veld moet volgend jaar zijn ontruimd. De twee andere velden komen de jaren daarna. De campinggasten zijn teleurgesteld en kwaad over de toezeggingen die nog voor de verkoop van de camping zijn gedaan. Veel hebben de nodige investeringen gedaan. Zo zijn er bedragen van enkele duizenden en zelf dertigduizend euro genoemd voor de verbetering aan de stacaravans.

Onduidelijk bleef deze avond of Camping Blaauw wel lid is van de Nederlandse brancheorganisatie voor recreatiebedrijven Recron. Dit kan nog de nodige gevolgen hebben voor de procedure. Juridisch wordt een en ander uitgezocht en een rechtstreekse gang naar de rechter wordt niet uitgesloten.

De werkgroep wil op korte termijn een gesprek met de nieuwe eigenaren om zo meer duidelijkheid te krijgen voor de toekomst. Er is een emailadres: waar gedupeerden hun berichten kunnen sturen.

(Foto's: De Zakenman)

Lees ook:

van-eysinga-verkoopt-camping-blaauw

Duinrell koopt camping Blaauw

-Naam-camping-Blaauw-verdwijnt

29082021 canmping blaauw 129082021 canmping blaauw 229082021 canmping blaauw 529082021 canmping blaauw 6

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?