De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

29082021 canmping blaauw 2SINT NICOLAASGA – VVD De Fryske Marren wil dat kampeerders in de gemeente worden gecompenseerd. De gemeente moet een nieuwe plek voor hen zoeken. De partij dient vanavond een motie tijdens de gemeenteraad in.

Het palet van toerisme verschraalt, vindt de VVD, omdat er steeds minder plek voor de kampeer- en natuurtoerist, voor caravans, campers en verblijfsrecreanten is. Eigenaren van campings, kampeerterreinen en stacaravanparken in Friesland gaan over tot verkoop. De nieuwe eigenaren bouwen hier vervolgens een villapark. De VVD vindt dat de recreant met de wat smallere portemonnee niet de dupe mag zijn van deze ontwikkeling.

De partij verzoekt het college om alle inzet te plegen om locaties te vinden die geschikt zijn voor kampeertoerisme om de verdwenen campingplaatsen te compenseren. De partij wil dat alle locaties in kaart worden gebracht en alle faciliteiten worden verleent aan ondernemers die geïnteresseerd zijn om deze terreinen te exploiteren.

(Foto: archief De Zakenman)

Lees ook: Gasten camping Blaauw zijn strijdbaar en Van Eysinga verkoopt Camping Blaauw

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?