De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

2021 kruispunt Huisterheide

SINT NICOLAASGA – Uit een regen van reacties blijkt dat lezers van DeSintNykster.nl vinden dat aan de veiligheid van de vernieuwde kruising Huisterheide in Sint Nicolaasga het nodige schort. Het overgrote deel van hen is het – op Facebook - niet eens met de gemeente dat de verkeerssituatie is verbeterd. Het gaat meest om weggebruikers, die dagelijks of regelmatig van de nieuwe kruising gebruik maken. Een van hen was getuige van een bijna-botsing.

Via de officiële weg heeft gemeente De Fryske Marren sinds de oplevering van het kruispunt drie klachten binnengekregen. De indieners ervan wijzen op de versmallingen en de uitstulping in de weg, waardoor bestuurders moeten afremmen, het wachten op een bus, die bij de halte staat, en over de fietsoversteek bij de Langwarderdyk.

,,Klachten kunnen op verschillende manieren en bij verschillende personen in de organisatie binnenkomen, dus of dat een volledig beeld geeft, is onduidelijk”, zegt de woordvoerder van De Fryske Marren.

Nog niet af
Het kruispunt op Huisterheide, dat tussen Sint Nicolaasga, Langweer en Scharsterbrug ligt, is nog niet helemaal klaar. Bij de drie wegversmallingen krijgen de witte driehoeken op de weg nog een duidelijke witte invulling. Daarnaast komt er bij de fietsoversteek bij de Langwarderdyk een onderbroken witte streep op de weg. Daarmee worden automobilisten geattendeerd op overstekende fietsers. Bij de fietsoversteek vanuit Scharsterbrug is al taludbelijning aangebracht. Zodra het weer het toelaat, worden de werkzaamheden uitgevoerd.

Wennen
,,Een nieuwe situatie is altijd wennen”, zegt de woordvoerder, ,,Het doel van de herinrichting is dat de snelheid naar beneden gaat, waardoor de verkeersveiligheid wordt vergroot. Door de maatregelen kunnen bestuurders nu minder snel doorrijden. Ze moeten soms bijvoorbeeld wachten tot de bus weer vertrekt omdat deze op de rijbaan stopt. Dit kan ergernis opwekken bij weggebruikers, maar het uiteindelijke doel wordt wel bereikt.”

De gemeente gaat de bebording aanpassen zodat deze beter zichtbaar is en de nieuwe situatie beter aangeeft. Over ongeveer een half jaar wordt een verkeersmeting uitgevoerd om te beoordelen of de maatregelen werken.

Lees ook: Kruispunt Huisterheide is veiliger en Werkzaamheden Huisterheide van start

(Foto: archief De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?