De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

05111856 PolitiebureauSINT NICOLAASGA – Op de Groenendal in Sint Nicolaasga is vrijdag opnieuw pinpasfraude gepleegd. Ook in januari werden twee Sint Nyksters slachtoffer van deze vorm van oplichting. 

Bij een vrouw is door een man haar pas met pincode ontfutseld. De man is vervolgens rechtstreeks naar de Jumbo in het dorp gereden om geld op te nemen. De vrouw heeft aangifte gedaan. 

De politie waarschuwt dat een bank nooit naar de pincode of het saldo van een bankrekening zal vragen. Ook zal een bank nooit vragen om geld over te maken naar een andere rekening, ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. ,,Zulke rekeningen bestaan namelijk niet", zegt de woordvoerder, ,,Ook zal een bank nooit vragen om antivirus, andere software of nieuwe Wifi-code te installeren."

De politiewoordvoerder benadrukt dat mensen altijd aanfifte moeten doen, ook al is de schaamte soms groot. De oplichters worden steeds slimmer en ze overdonderen hun slachtoffers. Door de aangiftes krijgen wij goed in beeld waar de oplichtingen plaatsvinden. En kunnen we onderzoeken of er een verband is tussen de verschillende meldingen."

Lees ook: Politie pakt drie bankpasfraudeurs en Twee slachtoffers van bankpasfraude

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?