De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

151113 Storm Tsjukemar UlesprongSINT NICOLAASGA - De tiende editie van de Brandweersurvival in Sint Nicolaasga krijgt stormachtige weersomstandigheden als extra moeilijkheid. Het KNMI heeft voor vrijdag vanaf twee uur 's middags tot elf uur 's avonds code geel afgegeven vanwege de kans op windstoten tot honderd kilometer per uur. Vanaf drie uur tot middernacht geldt bovendien een waarschuwing voor de kans op blikseminslag, hagel en windstoten. Geadviseerd wordt om open water en open gebied te mijden en niet onder bomen te schuilen. 

De buien lijken een groot deel van de nacht aan te houden. Vrijdag om half zes gaat het eerste team van start. Daarna volgen er nog 59 groepen. In totaal zullen ruim 350 deelnemers het ongeveer twintig kilometer lange parcours afleggen. De verwachting is dat het laatste team zaterdagochtend rond zes uur weer in Het Zalencentrum terug zal keren. 

Ook Sinterklaas, die zaterdagmiddag rond drie uur aanmeert in Langweer, moet rekening houden met de harde wind. Ook bestaat de kans op een bui, maar die worden met zonnige perioden afgewisseld. 

Lees ook: Puntjes op i voor survival

(Foto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?