De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

DePaedwizerSINT NICOLAASGA - Openbare basisschool De Beuk en christelijke basisschool De Paedwizer in Sint Nicolaasga gaan met de ouders van de leerlingen in gesprek over de toekomst van het onderwijs in het dorp.

 

De beide scholen zijn redelijk vergevorderd in een mogelijk antwoord op de afname van leerlingen door de demografische ontwikkelingen. Toch willen ze eerst met de ouders in gesprek over de kansen voor het behoud van zowel openbaar als christelijk onderwijs in Sint Nyk.

Op de leerlingenprognoses van De Fryske Marren kwamen vorig jaar veel reacties. Op termijn zouden er zo'n duizend leerlingen minder zijn in de hele gemeente. Deze zorgwekkende cijfers zouden ook specifiek gevolgen hebben voor De Beuk, die over een aantal jaren rond de opheffingsnorm zou balanceren. Deze perspectieven gaven stof tot nadenken.

De Beuk organiseert op maandag 1 februari een bijeenkomst. Een dag later zijn de ouders van De Paedwizer aan de beurt. It Klimmerblêd, de derde school in Sint Nicolaasga, is op dit moment ook bezig met haar toekomstvisie. Die onderwijsinstelling bewandelt echter een ander pad. 

Lees ook: Achtergrond: Lege stoelen en tafeltjes

(Foto's: De Zakenman)

DeBeukVariant

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?