De rooms-katholieke kerk in Sint Nicolaasga is 's avonds en 's nachts verlicht.FOTO: Alex J. de HaanHome-page: http://www.noordoost.nlE-mail: persbureau@noordoost.nl(c) Persbureau Noordoost/Heerenveentel: 0513-626999 fax: 0513-623253mobiel: 0654-727.557

160303 De BeukSINT NICOLAASGA – Ouders van leerlingen op obs De Beuk hebben het initiatief genomen om de basisschool beter op de kaart te zetten. Zij vinden dat de positieve kanten voor het behoud van een kleinschalig onderwijs in Sint Nicolaasga beter belicht moeten worden.

De openbare basisschool ervaart de negatieve gevolgen van de leerlingenprognoses van gemeente De Fryske Marren. Over een aantal jaren dreigt De Beuk met het aantal kinderen richting de opheffingsnorm te gaan. Het bestuur van de school is positief over het starten van een verkennend onderzoek naar een samenwerking met basisschool De Paedwizer. Daar blijkt echter onvoldoende draagvlak te zijn onder de ouders, waardoor het proces vooralsnog niet wordt gestart.

De drie basisscholen in het dorp organiseren op woensdag 16 maart een open ochtend. De Beuk komt op maandag 14 maart bovendien met een speciale informatieavond voor nieuwe ouders. Tot nog toe is de belangstelling nog gering. Ouderinitiatief 'De Beuk is Leuk' hoopt mensen te kunnen overtuigen toch te komen. Zij benadrukken de aspecten waarin een kleine school groot kan zijn. Met name de aandacht voor de individuele leerling wordt geaccentueerd. 'Een kleine school wordt vaak gezien als een school zonder mogelijkheden. Wij, ouders van De Beuk, hebben de afgelopen jaren ervaren dat een kleine school veel voordelen heeft'.

Lees ook: Scholen in gesprek over toekomst

(Archieffoto: De Zakenman)

Elke vrijdagmiddag het laatste nieuws in de mailbox?